Методи на лечение

Интензивното и ранно лечение на хроничната венозна болест може да предотврати прогресията й към по-тежките стадии (язви на долните крайници). Това изисква навременна диагноза при пациенти с първи симптоми. Затова още при поява на първите симптоми, потърсете вашия личен лекар.

Различните методи за лечение

  • Компресионни (еластични) чорапи – най-безопасният метод. Тези чорапи оказват 3 вида компресия в зависимост от степента на засягане на кръвоносните съдове.
  • Оперативен метод, при който хирургично се отстранява поразеният участък от вената.
  • Лазертерапия. Съвременните лазерни техно­логии предлагат принципно нов подход на базата на селективната фототермолиза: светлината се поглъща избирателно от кръвта на обработвания кръвоносен съд, като локално се повишава тем­пературата му над точката на коагулация.
  • Склеротерапия. Най-широко разпространеният метод за лечение на разширени вени в  страните с най-напреднала медицина като Израел, САЩ, Канада и други.
    Научи повече

За да запазите нормално състоянието на вените си, правете упражнения за подобряване на венозната циркулация. Ограничете обстоятелствата, които могат да доведат до развитие на болестта (заседнал начин на живот, тютюнопушене, прием на противозачатъчни съдържащи естроген) като извървите с малки крачки десетте стъпки към здравите крака. 

Кои сме ние?

В МЦ “Епика” ООД работят водещи в своята област специалисти от различни специалности.

Нашата мисия е да предлагаме висококвалифицирана медицинска помощ от Български и Израелски специалисти.

Къде да ни намерите?

 Адрес: гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)